Naam: Geo
Geboren: 25-03-2021
Geslacht: reu
Gecastreerd: ja
Locatie: Lefkas

Geo (of ook wel ‘Gio’ ) is een prachtige atletische jonge hond. Hij weegt ongeveer 20 kg en is 65 cm groot. Geo is één en al blije energie. Een grote knuffel waar geen enkel kwaad in zit.
Hij komt van Lefkas waar hij gevonden is op een afgelegen plek door één van de vrijwilligers. Geo zag er niet uit alsof hij lang aan het zwerven was. Waarschijnlijk was hij nog maar pas gedumpt en had hij niet heel lang zonder water en voer gezeten.

Hij is nu in Nederland bij een gastgezin – een jong stel – in Harderwijk.
Geo doet het hier hartstikke goed. In huis is het een voorbeeldhond. Hij is lief, enthousiast en maakt graag onderdeel van het gezin uit. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, volgens Geo, dus ook bezoek is meer dan welkom. Na een enthousiaste begroeting gaat hij ook weer snel zijn eigen gang. Hij is heel leergierig en ook goed te corrigeren. Speeltjes vindt Geo geweldig. Zijn favorieten zijn een tennisbal en een trektouw. Hij kan zichzelf prima vermaken en neemt ook zijn rustmomenten. Geo heeft gemiddeld tot veel energie.

Hij kan goed een paar uurtjes alleen zijn. Hij zit dan in een ruime bench, net zoals ’s nachts. Hij vindt dit helemaal prima. Hij ligt dan lekker te slapen en is helemaal stil. Hij slaat ook niet aan op geluiden van buiten.

Ondanks dat hij nog maar kort in Nederland is, kent hij al wat basiscommando’s zoals zit en af en wachten, en bovendien is hij al helemaal zindelijk. Tijdens het wandelen loopt hij goed mee aan de lijn. Buiten is Geo soms nog wat onzeker en andere honden vindt hij leuk maar in het begin wel spannend. Hij moet dan even de tijd krijgen om rustig kennis te maken. Daarna is het goed.

Wij zoeken voor Geo een fijn gezin dat in een rustige omgeving woont en beschikt over een tuin waar hij heerlijk kan ravotten. Mensen die lekker met hem willen gaan trainen en er veel met hem eropuit gaan. Gezien het formaat van Geo, plaatsen we hem niet bij al te kleine kinderen, omdat hij die omver zou kunnen lopen in zijn enthousiasme. Zijn de kinderen grote honden gewend, dan zal dit geen probleem zijn. Hoe Geo met katten is in huis is niet bekend.

Klik hier voor een filmpje.

Klik hier voor het adoptieformulier. Voor meer informatie kunt u een bericht sturen via onze contactpagina of bellen met nummer 0341-881720 of 06-13235212.