Naam: Zoë (in Nederland)
Geboren: 02-08-2021
Geslacht: teef
Gesteriliseerd: ja
Locatie: Nederland ( Dirksland)

Zoë, een grote lieverd die helaas herplaatst moet worden door persoonlijke omstandigheden. Zoë komt oorspronkelijk uit Lefkas. Ze was 6 maanden oud toen ze naar Nederland kwam en door haar huidige baas geadopteerd werd. En wat had Zoë een heerlijk leven bij hem en zijn partner; ze leerde veel bij hen en niet alleen commando’s maar werd zoveel mogelijk overal mee naartoe genomen. Ze is gewend aan een baby, aan kinderen van diverse leeftijden en aan katten. Ook ging ze heerlijk met de baasjes mee op vakantie naar Italië en daar samen te genieten van zon en strand. Ze kan prima mee in de auto, is inmiddels dol op wandelen vooral in het bos of hard rennen op het strand. Ze kan daar los omdat ze prima luistert. We laten haar baas zelf vertellen over Zoë:
Enige tijd geleden zijn mijn (ex)partner en ik uit elkaar gegaan en bleef Zoë bij mij. Gelukkig kan ze overdag bij mijn ouders terecht maar dit is geen blijvende oplossing. Nu al een tijd verder merk ik dat het voor mij heel lastig is om Zoë de tijd en aandacht te geven die dit lieve beestje verdient, gezien mijn beroep werk ik soms 60 uur werk per week. Zoë is een hele lieve maar verlegen hond. Ze is in het begin heel terughoudend tot er vertrouwen is, daarna is ze een trouwe speelse kameraad zoals in de filmpjes te zien is. Ze houdt van wandelen, bossen en stranden en wil altijd lekker hard rennen. Ze kan trekken aan de lijn als ze enthousiast is, maar over het algemeen trekt ze niet. Dit hangt ook af van de riem; met een flexlijn is ze wilder en trekt ze sneller, met een korte riem is ze rustiger. Bij trekken reageert ze op het commando: “wachten” en zal ze stoppen met trekken. Zodra er genoeg vertrouwen is kan ze heel goed los lopen en is ze heel gehoorzaam. Zoë is een slimme hond en kent vele commando’s. Haar voorkeur gaat duidelijk uit naar vrouwen, voor een man zal het langer duren tot ze vertrouwen geeft. Er zit absoluut geen kwaad in het beestje. Ze kan goed omgaan met andere honden, katten, baby’s en kinderen. Verder kan ongeveer alles met dit lieve hondje gedaan worden: föhnen, kammen, scheren, wassen, knippen, tanden poetsen, nagels knippen en dat allemaal in huis en niet bij een specialist. De dierenarts blijft ze spannend vinden maar ook daar doet ze het hartstikke goed. Ze is gesteriliseerd en altijd netjes ontwormt en ontvlooit. Zover bekend is ze in een zeer gezonde staat en op een mooi gewicht. Ze weegt nu 31,9 KG en heeft een schofthoogte van 61-62 CM. Ze heeft altijd goede voeding gehad met daarbij schapenvet bonbons met knoflook. Ze heeft nooit last gehad van wagenziekte en vindt het leuk om mee te gaan in de auto zelfs naar Italië. En natuurlijk weet ze heel goed wanneer het vakantie is en gaat hier ook heel graag mee en doet het heel goed in “vreemde” omgevingen. Eigenlijk is er enkel lof voor dit mooie lieve slimme beestje. Maar ze heeft aandacht nodig, veel liefde en veel tijd. Minder dan dat verdient ze niet. Wat speeltjes betreft heeft ze geen directe voorkeur. Maar kluifjes en soms een zachte knuffel pakt ze het vaakst. Zoë kan prima alleen zijn, 4 a 5 uur lukt haar meer dan prima maar probeer ik natuurlijk zo min mogelijk te doen. Dan is ze altijd in de woonkamer, waar ook haar mand staat. Ze ligt dan of op de mand, of in een hoek van de kamer. Ze heeft vroeger altijd een bench gehad, deze is ze dus gewend. Ik merkte wel dat het snel niet meer nodig was en dat het niet haar directe voorkeur had. Zoë is een tuin gewend. Het doet mij pijn en geeft mij veel schuldgevoel als ik denk aan afstand doen van haar, maar ik moet aan Zoë denken, voor haar zal het wel beter zijn. Klik hier voor een filmpje.

Klik hier voor het adoptieformulier. Voor meer informatie kunt u een bericht sturen via onze contactpagina of bellen met nummer 0341-881720 of 06-13235212.