Naam: Olaf (Nederland)
Geboren: 01-06-2015
Geslacht: reu
Gecastreerd: ja
Locatie: Nederland ( Den Haag)

Olaf is een mooi reutje dat wegens gezondheidsredenen van zijn bazinnetje na bijna acht jaar adoptie een nieuw huisje zoekt. Het is een klein reutje (37 cm groot)  en hij weegt ongeveer 10 kilo. Olaf is een energieke hond. Hij loopt graag lange afstanden. Hij is erg fit. Olaf heeft gevoelige  darmen en daarom krijgt hij speciaal voer waarop hij het goed doet.  Hij kan prima overweg met andere honden zowel reuen als teefjes. Hij kan ook overweg met katten maar als deze wegrennen vindt hij het leuk erachter aan te gaan, hij is ook vertrouwd bij kinderen. Olaf kan prima een aantal uren alleen zijn. Hij heeft een bench waar hij de nacht doorbrengt. Zijn huidige baasjes beschrijven hem als volgt:
Olaf is een lieve, vriendelijke en vrolijke hond. Hij is speels, aanhankelijk en trouw. Als we aan tafel zitten, komt hij graag even bij je op schoot om lekker gekriebeld te worden (doet hij ook bij gasten ?). Hij ligt ook graag bij je op de bank. Bij ons zit hij vaak in het fietskrat voor op de fiets. Op weg naar het bos of strand. Hij zwemt graag in de zee, sloot, meer. Olaf is gewend om in de auto te reizen. Hij zit dan graag bij de bijrijder op schoot zodat hij naar buiten kan kijken of lekker kan liggen. Olaf loopt ook goed aan de lijn. Hij kan mee naar een drukke plek en daar dan rustig gaan liggen. Olaf is ook een stoere hond. Als hij met andere honden in contact komt, kan hij duidelijk zijn grenzen aangeven. Ook al is de andere hond wel 10x zijn formaat! Olaf zal nooit uit zichzelf ruzie zoeken. Hij houdt er van om ongelooflijk hard achter een bal aan te rennen. Dat doen we alleen als we op het strand zijn. laf heeft iets vroeger op straat (voordat wij hem kregen) meegemaakt waardoor hij niet graag over zijn flanken wordt geaaid. Hij geeft dit tijdig aan door zijn lip op te trekken. Olaf is bang voor mensen/voorwerpen die groot en donker zijn. B.v. mensen die een donkere regenjas aanhebben of een motor met een beschermende doek erover heen. We weten dit en kunnen door de manier van lijnvoering daar prima mee overweg zonder dat hij naar die mensen/voorwerpen gaat blaffen. Olaf rent achter paarden en wild aan, als hij los is. Ook kan hij achter eenden aangaan en dan luistert hij totaal niet meer. Wij houden Olaf aan de lijn als we ergens lopen waar wild is of eenden. Idem voor paarden. Olaf blaft  als we gasten krijgen. Na een korte begroeting is dat weer over. Kortom een heerlijk hondje waarvan we met pijn in ons hart afscheid van moeten gaan nemen.

Klik hier voor het adoptieformulier. Voor meer informatie kunt u een bericht sturen via onze contactpagina of bellen met nummer 0341-881720 of 06-13235212.