Like us

Terugblik 2019 en vooruitblik 2020

Wij vinden het leuk en nuttig jullie op de hoogte te houden van wat ATLAS in 2019,  mede dankzij jullie steun, heeft bereikt voor de dieren en wat onze plannen zijn voor 2020. Wij werken samen met de asielen op Kos en Lefkas,  voor wat betreft de honden en met Vocal op Kreta die zich inzet voor de katten aldaar. Ook verlenen wij steun aan Poly op Lesbos die daar de katjes helpt.

Atlas heeft het afgelopen jaar 273 dieren van deze eilanden in Nederland geplaatst waaronder 55 katjes. Voor al deze geplaatste dieren hebben we ruim 36.000 euro betaald aan de asielen.

Atlas wil heel graag dat het zwerfdierenleed op de Griekse eilanden wezenlijk vermindert en steriliseren en castreren is de enige effectieve manier om dat te bereiken. Daarvoor geven wij regelmatig donaties aan onze partners.

Dankzij enkele geweldige donateurs  konden wij het afgelopen jaar maar liefst 25.000  euro overmaken aan onze partners in Griekenland.  En dat geld is goed gebruikt. Op Kos zijn er ruim 1400 katten gesteriliseerd en bijna 80 honden. Vocal op Kreta heeft mede dankzij onze donaties 890 katten gesteriliseerd. Op Lefkas  is de score 38 honden en 25 katten. Poly op Lesbos heeft bijna 100 katten in het dorpje Petra gevangen en laten steriliseren.

Wij willen onze donateurs heel erg bedanken dat zij het mede mogelijk hebben gemaakt dat zoveel dieren een betere toekomst zullen krijgen en dat zoveel ongewenste puppy’s en kittens niet geboren zullen worden.

En we zijn ook superblij met de geweldige mensen die het team van Atlas vormen.

Zonder onze vrijwilligers en gastgezinnen kunnen we niet werken en helpen zoals we nu doen.

We zetten ons werk heel graag op dezelfde manier voort in 2020. We kunnen heel goed versterking van ons team gebruiken. Met name voor de bemiddeling zoeken we gemotiveerde vrijwilligers die onze visie delen. We kunnen alvast verklappen dat op 16 mei een Atlasdag wordt georganiseerd in Utrecht. Onze adoptanten zullen daarvoor nog worden uitgenodigd. Maar een ieder die zich betrokken voelt bij Atlas is natuurlijk welkom op deze bijzondere dag.

Het Atlas team

© Copyright - Atlas Animal Project | Powered by VWA digital agency