Naam: Theo
Geboren: 17-01-2017
Geslacht: reu
Gecastreerd: ja
Locatie: Nederland (Amsterdam)

Theo houdt van rust en ruimte. Theo komt oorspronkelijk uit Griekenland en werd in juli 2017 geadopteerd door zijn huidige baasjes. Helaas is Theo niet gelukkig bij hen. Theo houdt van rust en ruimte en helaas kunnen zij hem dit niet bieden. In een stad als Amsterdam is het te druk voor Theo. Hij is weliswaar gewend aan alle soorten verkeer, maar er zijn teveel prikkels voor hem. Zijn baasjes vertellen over Theo:
We komen helaas toch tot de conclusie dat Theo niet gelukkig is bij ons. De laatste twee maanden lijkt hij er ook echt onder te lijden. We vinden hem weer erg angstig en teruggetrokken. We hebben veel gebeld met de mensen van het trainingsprogramma dat hij in november heeft gevolgd en zij hebben meegedacht. We hebben zelfs gekeken naar de mogelijkheid rustiger te gaan wonen voor hem, maar dat zit er op dit moment niet in. Met ons kindje gaat het eigenlijk heel goed, Theo is nieuwsgierig en lief naar hem, maar lijkt nog steeds wel onzeker naar zijn nieuwe positie in onze ‘roedel’. We willen heel graag dat Theo gelukkig is en aan zijn verdiende rust en beweging komt en dat lijken wij hem niet te kunnen geven. Bij een eerste kennismaking zal Theo afwachtend zijn, hij is dan onzeker. Maar, zodra je het vertrouwen van hem hebt gewonnen, heb je er een hele fijne vriend bij. Eentje die je altijd met veel enthousiasme verwelkomt en een glimlach op je gezicht weet te toveren. Hij is overduidelijk een buitenhond die helemaal tot leven komt wanneer hij de vrijheid krijgt rond te rennen in een natuurrijke omgeving. Hier komt zijn nieuwsgierige aard naar boven en gaat hij graag op ontdekkingstocht. Theo luistert goed naar de commando’s: hier (op lange afstand ook), zit, lig en plaats. Je kan hem gemakkelijk meenemen naar het bos, of park, dat vindt hij geweldig. Het is een hond met veel energie en die moet hij buiten kwijt kunnen. Theo past het beste bij een baasje die hem duidelijk kan leiden (eventueel met een andere hond bij wie hij zich veilig kan voelen). Theo is ook lekker speels en is nieuwsgierig. Theo kan soms over-enthousiast reageren op andere honden door er wild op af te rennen. Sommige honden zullen hiervan schrikken en hem corrigeren. Waar andere honden meegaan in het spel. Echter rent Theo niet altijd blind op elke hond af. Hij is heel sociaal, maar houdt soms ook bewust afstand en blijft dan liever bij je in de buurt. Hij kan zo’n 5 uur alleen zijn. Ondanks zijn tomeloze energie kan hij ook genieten van een luie dag in huis. Hij zoekt je echt op om te knuffelen en aandacht van je te krijgen. Theo heeft een langere vacht, deze is black-en-tan van kleur. In de zomer is zijn vacht wat lichter van kleur dan in de winter. Theo heeft een schouderhoogte van ca. 53 cm.

Klik hier voor het adoptieformulier. Voor meer informatie kunt u een bericht sturen via onze contactpagina of bellen met nummer 0341-881720 of 06-13235212.