Naam: Cody (Sieske)
Geboren: 20-07-2022
Geslacht: reu
Gecastreerd: nee
Locatie: Nederland (Maastricht)

Cody (Sieske) is een mooie reu van bijna twee jaar. Hij nis ruim 60 centimeter groot en weegt 26 kilo. Zijn bazinnetje schrijft het volgende over hem:
Hij is opvallend rustig van karakter en afwachtend in contact. Een rustige aai vindt hij gezellig en komt hij halen als hij je eenmaal kent. Maar echt blij maak je hem met samen rondjes rennen of ‘verstoppertje spelen’ in de tuin, dan kijkt hij toch een partijtje trots!  Ballen gooien, stoeien of apporteren, daar kan hij niks mee. Maar snoepjes spelletjes zijn reuze! Het is een lieverd, die je goed erbij kan hebben in huis: zindelijk, niet bedelen, goed op de plaats, niet in de keuken, geen eten van tafel of uit de hand pakken… hij houdt zich bijzonder goed aan zulke afspraken. Hij heeft ook een cursus gehad, waar opdrachten als zit, af, blijf, wacht, kom met hem zijn getraind. “Kom” vindt hij vaak wat spannend of niet nodig, maar “wacht” doet hij dan weer heel netjes. Waardoor hij met wandelen toch goed mee kan. Hij kan ook prima een poos alleen zijn zonder iets te slopen. Wij maken geen gebruik van een bench.
Toch is zijn familie op zoek naar een nieuwe baas. Dat komt omdat Cody(Sieske) sinds een paar maanden soms plots ongewenst gedrag vertoont. Hij heeft al een paar keer onverwacht gesnapt naar honden en mensen. Dit heeft niet tot verwondingen bij mens of dier geleid maar het vertrouwen in Cody is daardoor bij de baasjes beschadigd geraakt, temeer omdat zij twee jonge kinderen hebben. Daarnaast zien ze minder vaak ‘plezier’ bij Sieske. Het onderzoek van dierenarts en gedragskundige naar deze gedragsverandering wijst uit dat Sieske onzeker is in een huis met de drukte van kinderen, en dat hij thuishoort in een rustiger huishouden. De verslagen hierover delen de baasjes graag om eventuele toekomstige baasjes transparant te kunnen informeren. Vanwege de onzekerheid die hij mu vertoont is hij ook nog niet gecastreerd. We zijn dus op zoek naar een nieuwe baas voor hem die hem de rust en het vertrouwen kan geven die hij nodig heeft om zich weer lekker in zijn vel te voelen en meer zelfvertrouwen te krijgen. Sieske kan heel goed met andere honden overweg,. Zowel reuen als teven. De baasjes denken dat hij samen met een zelfverzekerde hond meer vertrouwen krijgt. Wat wij en de baasjes voor Cody (Sieske) zoeken is een stabiel huishouden met eventueel een zelfverzekerde hond waardoor Sieske zich weer wat zekerder voelt en weer de geweldige hond wordt die hij tot voor kort was. Hij is niet bekend met katten. Dat de nieuwe familie een tuin bezit is wel een voorwaarde omdat Cody daar dol op is. Klik hier voor een filmpje.

Klik hier voor het adoptieformulier. Voor meer informatie kunt u een bericht sturen via onze contactpagina of bellen met nummer 0341-881720 of 06-13235212.