Naam: Elmo
Geboren: 26-11-2017
Geslacht: reu
Gecastreerd: ja
Locatie: Nederland (Hengelo)

Elmo is een prachtige hond wiens verschijning alom bewondering wekt als zijn baasjes met hem gaan wandelen. Het is een flinke jongen. Hij is ruim 55 cm groot en weegt iets meer dan 30 kilo. Zijn baasjes hebben ruim vijf jaar van hem genoten maar beiden hebben ernstige gezondheidsproblemen en kunnen Elmo niet meer verzorgen op de manier die hij nodig heeft. Ze zijn daarnaast gedwongen kleiner te gaan wonen in een appartement. Ze omschrijven Elmo als volgt.
Met pijn in ons hart moeten we, wegens onze gezondheid, op zoek naar een nieuwe baas voor Elmo. Het is een grote hond waar pit in zit. Hij houdt van lange wandelingen. Elmo is wat afwachtend en voorzichtig bij nieuwe situaties en nieuwe mensen. Hij is gevoelig voor onrust en heeft daarin begeleiding nodig om hem het nodige vertrouwen te geven.
Maar als je eenmaal zijn vertrouwen hebt gewonnen is hij een vriend voor het leven. Rond en in het huis staat hij zijn mannetje, dit is zijn terrein en dat laat hij ook weten ook.(zonder agressiviteit trouwens) Dit is wel een aandachtspuntje maar met de juiste begeleiding van de nieuwe baas komt dit zeker goed. Bij ons houdt hij ervan om onder de tafel te liggen of in zijn eigen hoekje, hij heeft geen bench. Hij heeft nooit iets vernield in huis en eet ook niets van tafel, ook niet als hij alleen is. We laten hem soms een uurtje of drie alleen en dat gaat probleemloos. Ook mag hij graag in de tuin liggen, hier heeft hij zijn eigen plekje waar hij door de coniferen lekker op straat kan kijken. Wij zoeken daarom een nieuw baasje dat beschikt over een tuin. Elmo kan los lopen op die plaatsen waar het mag, er zit echter wel wat jachtinstinct in dus wel attent blijven hierop. (konijnen en met vogels mee rennen aan de waterkant) hij zal ze echter nooit vangen. Ballen gooien is niet aan hem besteed, dat vindt hij niet leuk, wel mag hij graag trekspelletjes doen met een doek en of er zelf mee spelen. Elmo is wel kieskeurig qua beloning, hij is dol op runderlongetjes en op kauwstaven of af en toe een lekker gevuld mergpijpje, voor de rest maak je hem nergens blij mee. Elmo vindt jonge kinderen vaak erg druk en daar wordt hij onrustig van. We plaatsen hem daarom alleen bij een gezin waar de kinderen ouder dan 12 jaar zijn. Met katten heeft hij geen ervaring. Momenteel zit hij in een opvang (wegens onze gezondheid) waar hij prima overweg kan met de andere honden.

Klik hier voor het adoptieformulier. Voor meer informatie kunt u een bericht sturen via onze contactpagina of bellen met nummer 0341-881720 of 06-13235212.