Naam: Ermis
Geboren: 01-07-2017
Geslacht: reu
Gecastreerd: ja
Locatie: Nederland (Paterswolde)

Ermis is een schattig klein hondje die al vanaf heel jong aan een ketting moest leven. De kleinzoon van de eigenaar, de enige die wat aandacht aan Ermis besteedde, kon het niet aanzien en heeft op zijn opa ingepraat tot deze bereid was afstand van Ermis te doen. Ermis genoot van het gezelschap van de kleinzoon en ging graag met hem wandelen en naar het strand. Oudere kinderen is hij gewend want er kwamen regelmatig kleinkinderen bij opa thuis. Sinds 20 september is Ermis in Nederland en wordt hij opgevangen door een gastgezin in Paterswolde. Zij is hondengedragsdeskundige en bij haar kan Ermis veel leren. Maar ze staat er versteld van hoe goed het al gaat. Zij vertelt:
Ermis heeft zich ondanks dat hij 3 jaar aan een ketting geleefd heeft, heel snel aangepast. Hij is zindelijk, maakt niets stuk in huis en kan al even alleen zijn. Hij is dan wel met andere honden samen. Hij gaat regelmatig mee in de auto en dat gaat prima. ’s Nachts slaapt Ermis in een gesloten bench op de slaapkamer. Langzaam zal deze steeds wat meer richting overloop geplaatst worden en op termijn is de bedoeling dat Ermis ’s nachts beneden in de bench slaapt. Ermis is een levendig en vrolijk hondje, mensgericht als hij je eenmaal kent en vertrouwt. Katten, vogels en andere kleine dieren zijn geen goede combi; daar is hij teveel op gefixeerd. Spelen is iets wat Ermis nog moet leren. Hij is vriendelijk naar kinderen toe. Maar bij nieuwe situaties kijkt hij de kat uit de boom, zowel bij ontmoetingen met andere honden als met mensen. Als je het eerste contact aan Ermis overlaat dan komt het goed. Hij is wel graag in de buurt van mensen. Ermis loopt best al goed aan een lijn. Een andere hond zou leuk zijn voor Ermis maar hoeft niet persé. Ermis heeft een schouderhoogte van ca. 30 cm en heeft een kortharige zwarte vacht met wit op zijn borst en een beetje wit aan zijn pootjes. Voor Ermis zoeken we een stabiele baas waar hij op kan bouwen en een thuis waar hij de beschikking heeft over een tuin.

Klik hier voor het adoptieformulier. Voor meer informatie kunt u een bericht sturen via onze contactpagina of bellen met nummer 0341-881720 of 06-13235212.