Naam: Filo
Geboren: 01-11-2018
Geslacht: reu
Gecastreerd: nee
Locatie: Nederland (Den Haag)

Filo is een hele mooie middelgrote reu (ca. 50 cm) die in maart 2019 naar Nederland is gekomen. Zijn baasjes beschrijven hem als volgt:
Hij is ontzettend lief voor ons, wil heel graag luisteren en leren en wil het ontzettend graag goed doen. Hij wordt zelfs onderdanig als hij commando’s niet meteen begrijpt en bang is dat hij het niet goed doet. Als pup was hij met name op mensen gericht, door het spelen op het strand en in het bos heeft hij geleerd dat honden ook heel leuk zijn en speelt nu heel graag met ze. Hij is altijd lief in de benadering en pas zodra hij merkt dat het goed is gaat hij om ze heen springen ter uitnodiging om te spelen. Hij luistert goed (met name naar mij), ook als hij los loopt…hoewel de pubertijd hem nu ook wel eens even ondeugend maakt en Oost-Indisch doof ?? Zijn karakter is dus bijzonder vriendelijk, heel uitgelaten, enthousiast. Hij kan prima alleen zijn (je moet wel even schoenen etc. opruimen, anders gebruikt hij dat als knaagvoorwerp). Hij is volledig zindelijk en houdt van knuffelen, spelen en aandacht.

De reden waarom zijn baasjes een nieuw huis voor hem zoeken is dat ze tot de conclusie zijn gekomen dat Filo een omgeving nodig heeft die rustiger is. Filo raakt overprikkeld door lawaai en ook op een groep kinderen reageert hij angstig. Thuis uit hij dat dan door overmatig likken en bijten in zijn vacht en buiten door te blaffen naar de dingen die hem onzeker maken.. Maar op wandelingen door het bos reageert hij geweldig. Hij kent de weg, weet dat hij een beetje van het pad af tussen de bosjes mag struinen en snuffelen, hij speelt heel goed en lief met andere honden, volgt mij en is heel erg happy. Een omgeving met wat ruimte en een andere hond als speelkameraadje zou voor hem fantastisch zijn. Hij kan goed alleen thuis zijn en kan ook bij katten, maar hij wil wel graag met ze spelen. Wij plaatsen hem graag bij een familie die ervaring heeft met honden en die in een rustige omgeving woont en waar geen jonge kinderen zijn.

Klik hier voor het adoptieformulier. Voor meer informatie kunt u een bericht sturen via onze contactpagina of bellen met nummer 0341-881720 of 06-13235212.