Naam: Ira
Geboren: 10-07-2020
Geslacht: teef
Gesteriliseerd: ja
Locatie: Nederland (Nijkerk)

Ira is een enthousiast en zelfverzekerd hondje. Ze leefde het grootste gedeelte van haar jonge leven aan een ketting, zoals zoveel Griekse honden overkomt. Want het alternatief is vrij rondlopen met het risico onder een auto te komen of vergiftigd te worden. De meeste Grieken nemen hun hond nu eenmaal niet in huis helaas. Gelukkig verandert dat wel. Ira had het geluk dat haar baasjes zich realiseerden dat haar leven anders kan en anders moet en hebben hulp gevraagd. Door een donatie van Atlas is zij gesteriliseerd en klaar gemaakt om naar Nederland te reizen. Tijdens de bezoeken aan de dierenarts was ze heel vriendelijk tegen hem. In Griekenland leefde ze samen met katten dus die is ze gewend. Sinds 26 augustus is Ira in Nederland en wordt ze opgevangen door een gastgezin. Bij hen leeft Ira samen met nog 3 andere honden in huis. Zij vertellen over Ira:
Ira doet het echt heel erg goed. Ze is nog maar pas hier maar weet al snel wat wel en niet mag. Ze is heel erg slim, leert dus heel snel. Ira is zo goed als zindelijk en loopt graag mee aan de lijn, ze gaat nog wel van links naar rechts maar dat hoort ook een beetje bij het hondje; ze wil alles zien en vindt alles leuk. In de auto staat ze graag voor het raampje naar buiten te kijken maar ze vindt het verder prima in de auto. Hier gaat ze even in de bench als ze alleen moet blijven en omdat ik er een camera bij heb staan kan ik zien dat ze lekker ligt te slapen. Ira is een heel aanhankelijk hondje en is zeer trouw. Graag ligt ze aan je voeten of bij je op schoot. Ze speelt graag met andere honden maar vermaakt zichzelf ook met speelgoed. Als je een bal gooit gaat ze hem halen, keurig terugbrengen doet ze nog niet. Tegen visite is ze vriendelijk, voor mannen absoluut niet bang. Ira is heel enthousiast en springt nog teveel tegen je aan als ze blij is. Voor hele kleine kinderen is ze misschien wat te enthousiast. Ze is lief tegen honden die ze buiten tegenkomt. Ira is een mixje met een terrier vermoeden we. Ze heeft een iets ruwharige vacht en weegt ca. 8 kg. Ze heeft een schouderhoogte van 37 cm. Inmiddels is Ira gewend om heerlijk te rennen en spelen in de tuin. Daarom zoeken we voor haar baasjes die een ruime tuin hebben. Klik hier voor een filmpje.

Klik hier voor het adoptieformulier. Voor meer informatie kunt u een bericht sturen via onze contactpagina of bellen met nummer 0341-881720 of 06-13235212.