Naam: Jilly
Geboren: 26-02-2015
Geslacht: teef
Gesteriliseerd: ja
Locatie: Nederland (Oosterwolde)

Jilly is een vrolijke hond en houdt ervan om met kinderen te spelen.
De moeder van Jilly zou op Kos gesteriliseerd worden in 2015, maar bleek hoogzwanger te zijn van een aantal mooie hondjes, waaronder dus Jilly. Carla, medewerkster
bij Atlas en haar collega hebben toen moeder verzorgd en de pups grootgebracht. Moeder en pups zijn allen in Nederland geadopteerd.
Helaas dwingen persoonlijke omstandigheden van de huidige adoptante haar een ander thuis voor Jilly te zoeken. Ze schrijft het volgende over haar:

Jilly is een hele mooie kruising Labrador van 55 cm groot, ze weegt ongeveer 19 kg. Ze heeft een slanke bouw. Desalniettemin is ze een erg actieve en sterke hond. Ze is nooit ziek geweest, is erg schoon op zichzelf en volledig zindelijk. Ze is een ontzettende lieve, speelse, vrolijke hond. Ze wil graag bij je zijn en is echt een hond voor een gezin. Ze kan goed met kinderen overweg en heeft ontzettend veel geduld. Ze zal waarschuwingen geven als ze iets niet meer leuk vindt of weg gaan. Konijnen, vogels, katten zijn leuk om achter na te rennen. Met andere honden kan ze heel leuk, actief en uitdagend spelen. Graven vindt ze ook leuk. Knuffels maakt ze stuk maar spelen met een bal vindt ze geweldig. Verplicht badderen vindt ze niks maar ze houdt wel van lekker zwemmen. Thuis mag ze op de bank maar accepteert het ook gemakkelijk als dit niet mag. Jilly blaft niet veel maar past wel goed op haar “thuis”. Het uitlaten van gaat goed. Bij “naast” kan ze relatief goed naast je lopen. Bij duidelijk “wachten” kan ze stoppen. En tja, “zit” is soms nog wel wat moeilijk. Jilly kan goed luisteren en leren. In de loop van de tijd hebben we duidelijke communicatie opgebouwd:
fluiten met de mond, klappen in de hand, “rustig” etc. Ze kan ook goed naast de fiets lopen. Ze komt goed bij je terug als ze los loopt. Jilly vindt vreemde mensen soms lastig vooral als deze op haar afkomen. Ze blaft dan, kan grommen, haren op de rug gaan overeind. Maar ze zal nooit iets doen. Ze is een ontzettende lieve hond die graag aangehaald wil worden maar ze kan ook behoorlijk eigenzinnig zijn. Jilly zorgt voor veel rust, vrolijkheid en liefde in het gezin. In het laatste jaar is onze thuissituatie teveel veranderd, op verschillende gebieden, waardoor ik Jilly niet de tijd en aandacht kan geven die ze gewend is en ook verdiend! Ik gun haar een gezin/baasje die wel voldoende tijd voor haar heeft en haar veel aandacht en rust kan geven. Jilly is een tuin gewend en het zou fijn zijn als ze weer een tuin tot haar beschikking krijgt. Ze houdt ervan met kinderen te spelen dus het zou erg fijn zijn als ze door een gezin wordt geadopteerd.

Klik hier voor het adoptieformulier. Voor meer informatie kunt u een bericht sturen via onze contactpagina of bellen met nummer 0341-881720 of 06-13235212.