Naam: Taz
Geboren: 01-03-2018
Geslacht: reu
Gecastreerd: ja
Locatie: Nederland (Tilburg)

Taz is een fijn hondje die het beste tot zijn recht komt in een rustige en stabiele omgeving. Hij komt oorspronkelijk uit Kos. Hij komt terug van adoptie omdat is gebleken dat hij niet gelukkig is met de situatie waarbij hij deels bij zijn vrouwtje woont en deels bij de ex-partner. Zij vertellen over Taz:
We hebben met Taz een puppy cursus gedaan en deze goed afgerond. Hij kent de basis commando’s en loopt goed mee aan de lijn. Op de cursus gaven ze ook aan dat het een fijn hondje is om iets te leren maar vooral door 1 baasje. Hij is altijd erg leuk met kinderen maar de laatste tijd is er ook wat meer onrust in zijn leven en daardoor wordt hij drukker. Dan vraagt hij veel aandacht om te spelen en springt dan op. Dat doet hij ook met andere honden. In de hondenspeeltuin rent hij heerlijk met andere honden, daagt uit en is enthousiast. Soms gaan andere honden wat grommen, reageren dominant. Dan volgt Taz ook, wordt feller en gaat grommen. Hoe hij met katten in huis zal zijn weten we niet. Op straat verdraagt hij katten, eenden, ganzen en zwanen, die zitten er veel bij ons. Hij zit bij mij los in de keuken als we weg zijn. Dit doet hij erg goed. Blaft heel af en toe maar niet bij aanbellen of mensen die binnen komen. Soms wel wat ijsberen en piepen om redenen die wij niet snappen. Dit is vooral als er meer mensen thuis zijn, dan wordt hij onrustig. Als ik alleen ben ligt hij naast de mand op de grond en komt af en toe een keer kijken wat ik doe. Het is geen schoothondje, maar hij ligt graag op je voeten en volgt je. (Dat doet hij vooral bij mij) Bij anderen kan hij druk zijn, aandacht vragen en ook wel trekken aan de lijn met uitlaten. Ook dat kan hij dus eigenlijk beter. Kortom: het is een fijn hondje die het beste tot zijn recht komt in een meer rustige en stabiele omgeving. Dus 1 thuis en niet teveel ‘baasjes’. Iemand die hem weer consequent verzorgt en opvoedt/corrigeert. De laatste tijd is hij meer nerveuzer en oogt wat angstiger. We hopen dan ook dat hij een fijn baasje zal krijgen die de tijd heeft om Taz weer meer rust en vertrouwen te geven. Uiteraard is er veel verdriet, maar deze beslissing is genomen uit liefde voor Taz. Hij verdient een stabiel thuis, dat heeft hij ook nodig. Taz heeft een langere tri-color vacht en een schofthoogte van 38 cm, hij weegt ongeveer 13 kg.

Klik hier voor een filmpje.

Klik hier voor het adoptieformulier. Voor meer informatie kunt u een bericht sturen via onze contactpagina of bellen met nummer 0341-881720 of 06-13235212.